ERGİN, KÜÇÜKKÖYÜ İLÇE YAPALIM”

ERGİN,  KÜÇÜKKÖYÜ İLÇE YAPALIM”

Ayvalık ilçesinin Küçükköy Beldesi Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Beldesinin ilçe yapılması için çalışma başlattı




Ulaş AKÇAY

Ayvalık ilçesinin Küçükköy Beldesi Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Beldesinin ilçe yapılması için çalışma başlattı.

Ayvalık ilçesine bağlı bir tatil cenneti olan Küçükköy Beldesinin ilçe yapılması için çalışma başlatan Küçükköy Beldesi Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Beldesinin ilçe yapılması için başlattıkları çalışmaya siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve tüm Küçükköylüleri davet etti.

KÜÇÜKKÖYÜN İLÇE OLMASI İÇİN MECLİS KARARI ALINDI”

Balıkesir'in Büyükşehir olması durumunda bazı belde belediyelerinin ilçelere bağlanıp bağlanmayacağı konusunda daha henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getiren Başkan Mesut Ergin, Küçükköy Beldesi olarak ilçe olabilmek için olağanüstü toplanıp meclis kararı alıp, gerekli mercilere yaptıkları başvuru yaptık. Küçükköy beldesindeki siyasi partilerin belde teşkilatlarına, sivil toplum örgütleri ile Küçükköy halkına beldenin ilçe olması için kamuoyu oluşturma çalışması başlattık. Bu gün beldemiz için çok önemli tarihi bir karara imza atıyoruz.

5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 2. maddesi ile getirilen düzenleme ile beldenin ilçe olması için gerekli müracaatların yapılması ve yedi mahalle köyleri olarak bilinen, Mutluköy, Çakmak, Üçkabaağaç, Odaburnu, Kırcalar, Bulutçeşme, Beşiktepe köyleri ile İzmir E-87 karayolundaki eski Altınova yolu arasında bulunan Kemalpaşa Mahallesi`nin bir bölümünün de kurulacak ilçenin sınırları içine dahil edilmesi talebinin ilgili mercilere resmen bildirilmesi kararı alınmıştı” diyen Başkan Ergin, En kısa zamanda Küçükköyü'müzün geleceği için ilçe olabilmesi için siyasi parti gözetmeksizin hep birlikte tek bir güç olmalıyız. Beldemizdeki diğer siyasi partilerimizin belde başkanları ve Ayvalık ile Altınova Belediye başkanlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle en kısa bir araya gelerek kamuoyu oluşturacağız” dedi.



ERGİN, ŞİMDİ BİRLİK VE DAYANIŞMA ZAMANIDIR”


Küçükköy Beldesi olarak hizmetlerin daha iyi ve devamlı olabilmesi aksamaması için beldemizde artık birlik beraberlik zamanıdır. A partisi B partisi demeden hep beraber taşın altına elimiz sokmalıyız gerekirse imza kampanyası bile düzenleyeceğiz. Şimdi düşünün beldemiz Ayvalık'a bağlandı aynı şekilde Altınova'da bağlandı peki belde belediyelerinin yerinde ve zamanında vermiş olduğu hizmeti halkımız bulabilecek mi? Ya da o ilçemizin belediye başkanı bu zorluğa katlanabilecek mi, yetişebilecek mi?” sorusunu soran Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Biz günün 24 saati halkımızın her durumda yanında olabiliyoruz. Biz sahilimizi, beldemizi, esnafımızı yerinde ziyaret edebilirken sorunlarını yerinde ve zamanın dinleyip sorunlarını çözüyoruz. Ama diğer durum söz konusu olduğunda birebirde beldemizin ve halkımızın sorunları çözülmekte zorlaşacaktır. Bu nedenle beldemiz olarak birlik olmalıyız ve ilçe olmak istiyoruz. Biz gerekli girişimlerde bulunmuştuk. Şimdi halkımızla el ele ses getirmek istiyoruz. Buradan gerekli çağrılarda bulundum. Kendilerini bizzat kendim de belirleyeceğimiz bir yerde bu bir sabah kahvaltısı olabilir. Belediye başkanlarımız, siyasi partilerimizin belde başkanlarımız. AK Parti Küçükköy Belde Başkanı Rafet İlter, MHP Belde Başkanı Rüçhan Akgöl ile CHP Belde Başkanı Murat Akıner ile değerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek kamuoyu oluşturacağız” diyerek çalışmalarına halkı davet etti.


BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAYACAK”


Su, kanalizasyon, mezarlık, imar yetkileri ve daha birçok alanda yetkiler ilin yetkisine bağlanacak. Hâlbuki şuanda beldemizde iktidar hangi partiden olursa olsun hemen herkesin derdini anlatacağı bir kapısı var” diyen Başkan Ergin,

Beldemizin kapatılması ve Büyükşehir'e bağlanması durumun birçok alanda yetkilerde ile bağlanacak. Mesela bunlar su kanalizasyon mezarlık ve imar yetkileri gibi daha birçok alanda yetkiler ildeki Büyükşehir Belediyesinin yetkisine bağlanacaktır. Bu anlamda mahalle olmak, mahallelerden oluşmakla belde statüsünden çıkılacak ve kesinlikle belediye hizmetlerde aksayacak ve düşecektir” diyerek gelecek tehlikeyi işaret etti.

KÜÇÜKKÖY, KESİNLİKLE İLÇE OLMAYI HAKEDİYOR”

Balıkesir'in turizmde en gözde beldelerinden biriyiz hatta ilk sıradayız. Dünyanın en güzel kumlarından en geniş ve uzun plajlarından bir kaçından biriyiz. Kilometrelerce uzunlukta plajlara sahibiz özellikle yaz mevsimlerinde nüfus olarak il genelinde ilk sıradayız. Ayvalık'ın neredeyse yatak kapasitesinin tamamına sahibiz. Bırakın Ayvalık'ı Balıkesir ilimizin konaklama olarak en büyük yerleşim potansiyeline sahibiz. Doğa güzelliği olarak turizm olarak her alanda en öndeyiz. Türkiye'nin en uzun ve geniş kumsalı ve en temiz denizine sahip Sarımsaklı Plajlarının yıldızlı otellerine sahip olup, yerli ve yabancı turizm açısından bir markayız” diyen Ergin,  Bu demektir ki Küçükköy Belediyesi kesinlikle ilçe olmayı hak etmektedir. Eğer ilçe olacak bir belde varsa bu Balıkesir'de kesinlikle ilk önce Turizm Cenneti Küçükköyü'müzdür” ifade etti ve bu gün birlik olup, birlikte mücadele vermek zamanı olduğunu vurguladı. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false